اکبر قایمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این غازهای خاکستری مهاجر در قالب دستههای بزرگ وارد تالابهای این شهرستان از جمله «درگهسنگی» و «سولدوز» شدند و پیش بینی می شود با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی بر تعداد آنها در تالابهای این شهرستان افزوده میشود.
وی اضافه کرد: این پرندگان مهاجر که اکنون تعدادشان به بیش از یک هزار بال می رسد، مدتی را در تالابهای این شهرستان به منظور استراحت و تغذیه سپری میکنند و در اسفند ماه با افزایش دمای هوا در این منطقه، کوچ خود را به مناطق شمالیتر ادامه میدهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به کاهش دمای هوا در این منطقه گفت: افت شدید دمای هوا باعث شده که بخش های از تالابهای درگهسنگی و حسنلو منجمد شود و پرندگان مهاجر و بومی با تشکیل کُلُنیهای چند صد قطعهای از سرما در امان ماندند.
وی اظهار کرد: امسال با توجه به پرآب بودن تالاب های نقده، شمار پرندگان مهاجر در تالاب های این شهرستان در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود: هماکنون علاوه بر غازهای خاکستری هزاران قطعه پرنده مهاجر و بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، پرستوی دریایی، عقاب تالابی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید در تالابهای این شهرستان مشغول استراحت و تغذیه هستند.
قایمی گفت: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای درگهسنگی، حسنلو و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.