حسن قاسمپور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: در سال ۱۳۸۹ به واسطه ورود گونه هرز ماهی کاراس، تالاب نئور به سمت پُرغذایی ( پُرغذایی به وضعیتی در اکوسیستمهای آبی گفته میشود که در آن به دلیل افزایش بیش از حد مواد مغذی رشد جلبکها و گیاهان آبزی به شدت افزایش مییابد) پیش رفت و شرایط این تالاب هر ساله حادتر میشد و طی ۱۲ سال گذشته وضعیت تالاب نامطلوب شده بود.
وی با بیان اینکه ورود گونه مهاجم و مقاومی مانند ماهی کاراس باعث برهم خوردن تعادل زیستی میشود و این ماهی با بههمزدن بستر تالاب و مصرف زیاد منابع غذایی، به تشدید پُرغذایی کمک میکند، افزود: از سال ۱۴۰۱ احیای تالاب نئور توسط محیط زیست استان شروع شد و با تلاشهای انجام شده زندگی مجدد به تلاب بازگشت.
قاسمپور عنوان کرد: در سطح تالاب نئور ۱۶۳ هزار متر طولی تورریزی انجام شد و حدود ۱۱۰ تُن ماهی کاراس از تالاب جمعآوری شد و پس از سه سال تلاش بی وقفه در نهایت نتایج امید بخش بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تصریح کرد: گونه شاخص تالاب نئور میگوی گاماروس بود که به واسطه حضور گونه مهاجم کاراس طی از ۱۳ سال گذشته حذف شده بود. اکنون با انجام اقدامات علمی و عملی این گونه شاخص در تالاب نئور دیده میشود.
وی تاکید کرد: اکنون با اطمینان میتوان گفت که تالاب نئور پس از ۱۵ سال احیا شده و حیات مفید به این تلاب بازگشته است. اجازه نخواهیم داد از این به بعد حیات تالاب نئور توسط گونههای مهاجم و یا اقدامات مخرب دچار آسیب شود.