خبر

تبریز میزبان نشست پروتکل مونترال: توسعه فن آوری ها و مواد سازگار با محیط زیست- چالش ها و دستاوردها

کارگاه اطلاع رسانی پروتکل مونترال: با مضمون توسعه فن آوری ها و مواد سازگار با محیط زیست- چالش ها و دستاوردها توسط دفتر طرح ملی حفاظت لایه اوزن سازمان حفاظت محیط زیست کشور با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد.
تبریز میزبان نشست پروتکل مونترال: توسعه فن آوری ها و مواد سازگار با محیط زیست- چالش ها و دستاوردها

حسین شاهباز سرپرست طرح ملی حفاظت لایه اوزن نیز ضمن قدردانی از میزبانی عالی  اداره کل حفاظت محیط زیست استان و حضورنمایندگان ادارات  گمرک ، صمت ، سازمان فنی و حرفه ای و ۵۰ نفر از نمایندگان صنایع آذربایجان شرقی  به تشریح اقدامات و برنامه های آتی دفتر حفاظت لایه اوزن پرداختند.

وی در خصوص اهمیت حفظ لایه ازن گفت :  این لایه در ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری زمین بوده مانع رسیدن اشعه های مضر خورشید به زمین است که آسیب آن برای سلامت انسان  بعث بروز  بیماریهای چشم و  سرطان پوست است در سال ۱۹۸۷ در مونترال  کانادا پرتکلی در این خصوص ابتدا با عضویت و امضاء ۴۶ کشور  تدوین شد که   درحال حاضر   همه جهان  برای کاهش اثرات مواد مضر و مخرب آسیب  لایه ازن  به آن ملحق شده اند که در این کارگاه  نیز هدفمان آگاهی رسانی و همکاری همه صنایع و دستگاههای استان برای رسیدن به یک وحدت رویه جهت مقابله به این تهدید است.

  شاهبازی افزود :  چون استان آذربایجان شرقی صنعتی بوده و یک استان مرزیست  کنترل های بیشتری در خصوص رعایت موارد مطروحه را می طلبد.

محمد حسین حسن زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز هدف  نشست پروتکل مونترال را اینگونه بیان کرد :  بایستی با هم افزایی فیمابین صنایع و دستگاههای دولتی مواد مخرب لایه اُزن را کاهش  داده در این راستا  همه موظف به اجرای مفاد این پروتکل هستند.

وی درباره چارچوب فعالیت‌های پیش روی این پروتکل، افزود: پایان دادن و کاهش استفاده‌های کنترل‌نشده و حتی کنترل‌شده از مواد تخریب‌کننده لایه ازون نه تنها به حفاظت از این سپر مدافع زمین برای نسل امروز و آینده بشر و سایر جانداران کمک و با محدود کردن میزان تابش اشعه فرابنفش مضر خورشید به زمین از سلامت انسان و کل اکوسیستم محافظت می‌کند، بلکه کمکی قابل توجه به تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی به حساب می‌آید.

در این نشست تاریخچه و اهم قدامات انجام شده در ایران توسط  عباس محقق مسئول بخش یونپ دفترلایه اوزن ارائه شد.       همچنین  ذکیه قاصدی نماینده محیط زیست استان آذربایجان شرقی اهم اقدامات انجام شده در استان برای حفاظت لایه اوزن و مزیتهای زیست محیطی را  ارائه نمودند.

در ادامه احد عباسیان مدرس بخش تبرید و تهویه مطبوع  سازمان فنی و حرفه ای کشور،  فناوری های سازگار با محیط زیست (برای حفاظت از لایه اوزن)  در خصوص مبردهای جایگزین و همچنین مطالبی  با هدف کاهش مصرف مبردهای مخرب لایه اوزن را ارائه نمودند.

در این رویداد موسوی از اداره صمت استان نیز مطالبی را در خصوص پروتکل مونترال و لزوم رعایت تمهیدات لازم در جهت کاهش مواد مخرب لایه اوزن بیان کرد.

در بخش مسائل گمرکی باباپور به تفصیل به مقررات مربوط به واردات پروتکل مونترال و لزوم اجرای سهمیه بندی واردات این مواد از طریق پنجره واحد گمرکی مطالبی اعلام نمودند.

در انتها جلسه پرسش و پاسخ بین شرکت کنندگان از گروههای مختلف و صاحبان صنایع برگزار و به سوالات مطرح شده از طرف مدبریت و کارشناس دفتر حفاظت لایه اوزن پاسخ داده و ابراز امیدواری شد که چالشهای پیش رو با همکاری و مساعدت همه مسئولین و دست اندکاران اعم از دولتی و بخش خصوصی برطرف گردد.

افزودن نظر
< M >