شورش محمدپور چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با یادآوری اینکه در سالهای قبل بخشهایی از این پُل تاریخی تخریب شده بود، افزود: امسال نیز رطوبت هوا، بارش برف و باران باعث تخریب قسمتهایی از آن شده است.
وی اضافه کرد: طرح مطالعاتی بازسازی این پُل تاریخی تدوین و استاد معمار چیره دستی هم برای مرمت آن مشخص شده، اما اعتبار لازم برای این منظور تاکنون تخصیص پیدا نکرده است.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوکان تاکید کرد: تداوم تخریب این پُل تاریخی میتواند نتایج غیرقابل بازگشتی برای این پل ۶۰۰ ساله در پی داشته باشد؛ به همین دلیل لازم از توان انجمنهای دوستدار محیط زیست و خیرین عرصههای تاریخی و باستانی در زمینه مرمت این پُل تاریخی استفاده شود.
وی ابراز امیدواری کرد در فصل کاری سال ۱۴۰۴ تمام توان خود را برای مرمت و احیای این پُل تاریخی بکارگیری بگیریم و از تخریب بیشتر آن جلوگیری شود.
محمدپور افزود: پل سلطان در نزدیکی روستای «زیراندول» و بر روی رودخانه سیمینه واقع شده و برای ساخت آن یک دهنه از سنگ چین خشک استفاده شده که با گذشته ۶۰۰ سال از ساخت آن قسمتی از گوشه شرقی پل دچار آسیب شده است.
وی اظهار کرد: این پل با ۲۰ متر طول و ۳۵۰ سانتی متر عرض از ۲ طاق رومی تشکیل شده که طاق کوچکتر با عرض سه متر و ارتفاع یک متر و ۳۰ سانتی متر و طاق بزرگتر با عرض ۶ متر و ارتفاع سه متر و ۲۰ سانتی متر از باشکوهترین قسمت های این اثر است.
گفته می شود این پل تاریخی توسط بداق سلطان در روزگار سلطنت شاه سلیمان صفوی حکومت منطقه 'مٌکری' را بر عهده داشته ساخته شده و مصالح به کار رفته در بنای پل، عامل مؤثری در استحکام و استقامت در برابر سوانح طبیعی و یکی از عوامل ایستایی بنا در قرون متمادی بوده است.